• вто. Мар 21st, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.1

Јан 4, 2021
  1. “Кога нешто е направено, направено е. Не гледајте назад. Гледајте напред кон вашата наредна цел.” Џорџ Маршал
  2. “На крајот, не се важни годините во вашиот живот, туку животот во вашите години.” Абрахам Линколн
  3. “Животот е многу едноставен, но ние инсистираме да го направиме комплициран.” Конфучие
  4. “Нашата примарна цел во животот е да им помогнеш на други луѓе. Доколку не можеш да им помогнеш, барем немој да ги повредиш.” Далај Лама
  5. “Секој што престанува да учи е стар, без разлика дали има 20 или 80 години. Секој којшто продолжува да учи останува млад. Најважното нешто во животот е да го одржувате мозокот млад”. Хенри Форд
  6. “Многу од животните неуспеси се луѓе коишто не сватиле колку биле блиску до успех, кога се откажале.” Томас А. Едисон
  7. “Запомнете ги вашите соништа и борете се за нив. Мора да знаете што сакате од вашиот живот. Постои само едно нешто кое го прави вашиот сон невозможен: стравот од неуспех.” Пауло Коељо