• вто. Мар 28th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.2

Јан 11, 2021
  1. “Биди свој; секој друг е веќе зафатен.” Оскар Вајлд
  2. “Немојте да ги хендикепирате вашите деца правејќи им го патот полесен.” Роберт А. Хајнлајн
  3. “Времето е искреирана појава. Да кажеш “Немам време” е исто како да кажеш “Не сакам”.” Лао Цу
  4. “За да изгледаш вистински позитивно во очите на некој, треба да ризикуваш да изледаш негативно во очите на некој друг”. Крис Јами
  5. “Не се грижам за тоа што ми ја украдоа идејата. Се грижам за тоа што немаат своја”. Никола тесла
  6. “Колку си потивок, толку подобро можеш да слушаш.” Руми
  7. “Човечката мудрост може да се сумира со два збора: чекање и надеж”. Александар Дима