• вто. Мар 21st, 2023

ОПШТИНА КАРПОШ: РЕКОНСТРУИРАНО Е ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ЖДАНЕЦ

Јан 16, 2021

Општина Карпош заврши со целосната реконструкција на детското игралиште во Жданец. Обновени се старите реквизити со нови, со што се подобрија условите за  рекреација на најмладите од овој дел на Карпош.

општина карпош opstina karpos

Во изминатиот период, локалната самоуправа го реконструираше и игралиштето во Карпош 4, на улицата „Никола Парапунов“. Општината етапно ги санира сите детски зони, а оваа година се фокусираме и на замена на постоечките подлоги со гумирани.

општина карпош opstina karpos

Ги повикуваме сите граѓани на одговорно користење на детските и спортските игралишта и чување на поставената урбана опрема.

Текстот и сликите се превземени од официјалната веб страна на Општина Карпош https://karpos.gov.mk/%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%88%d1%82%d0%b5/