• сре. Мар 22nd, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.4

Јан 25, 2021
  1. “Шампионите не се прават во фитнес сала. Шампионите се прават од тоа што го имаат длабоко во себе – желба, сон, визија. Мора да ја имаат вештината и желбата. Но, желбата мора да биде посилна од вештината”. Мухамед Али
  2. “Тој што отвора училиште, тој затвора затвор”. Виктор Иго
  3. “Да бидеш добар е лесно, тешко е да бидеш праведен”. Виктор Иго
  4. “Лесно е да мислиш. Тешко е да делуваш. Најтешко е да делуваш во согласност со тоа што го мислиш”. Јохан Волфганг фон Гете
  5. “Сте слушнале дека е паметно да се учи од своите грешки. Уште попаметно е да се учи од туѓите грешки”. Рик Ворен
  6. “Не си го трошете времето на објаснување. Луѓето слушаат само тоа што сакаат да го слушнат”. Пауло Коелјо
  7. “Паметен човек решава проблем. Мудар човек го избегнува”. Конфучие