• чет. Мар 30th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.5

Фев 1, 2021
  1. “”Кога разговарате со други луѓе, внимателно одбирајте ги зборовите. Вашите зборови имаат голема моќ и треба да бидете свесни за тоа.” Даниел Смит
  2. “Понекогаш разговорите завршуваат со прифаќање дека не се согласувате со другиот соговорник. Наместо да пробувате да го убедите соговорникот да се согласи со вас, треба да ги прифатите разликите во размислувањето.” Џејмс Кристиансен
  3. “Животот најчесто не учи преку погрешни патишта и промашени можности.”Ана Вилсон Шеф
  4. “Несупехот е зачин што дава вкус на успехот.” Труман Капоте
  5. “Никогаш нема да ја дознаеме целата добрина што може да ја направи една обична насмевка.” Мајка Тереза
  6. “Нема да имаме општество, ако ја уништиме природата.” Маргарет Мид
  7. “Некои луѓе се толку сиромашни, имаат само пари.” Џек Керуак