• чет. Мар 30th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.6

Фев 8, 2021
  1. “Вчера бев толку паметен, што сакав да го сменам светот. Денес сум мудар и решив да се променам себеси.” Руми
  2. “Нема да бидете казнети заради вашата лутина. Ќе бидете казнети од вашата лутина.” Гаутама Буда
  3. “Не се плашете ако одите полека. Плашете се само кога стоите во место.” Кинеска поговорка
  4. “Ако нема ветер, веслај.” Латинска поговорка
  5. “Исто како што змијата се ослободува од својата кожа, така и ние треба да се ослободуваме од нашето минато цело време.” Гаутама Буда
  6. “Вашето време е ограничено, затоа не го користете да живеете нечиј друг живот.” Стив Џобс
  7. “Животот не е за да се пронајдеш себеси. Животот е за да се создадеш себеси.” Џорџ Бернард Шо