• вто. Мар 28th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.7

Фев 15, 2021
  1. “Да живееш е најретката работа на светот. Поголемиот број на луѓе само постојат.” Оскар Вајлд
  2. “Живееш само еднаш, но ако живееш правилно, еднаш е доволно.” Меј Вест
  3. “Животот може да се разбере само наназад, но мора да се живее напред.” Сорен Киркегард
  4. “Најголемата грешка што можеш да ја направиш во животот е постојано да се плашиш дека ќе направиш грешка.” Елберт Хабард
  5. “Животот е 10 % тоа што ти се случува и 90 % како реагираш на тоа.” Лу Холц
  6. “Денес затвори неколку врати. Не поради гордост, немање капацитет или арогантност, туку бидејќи не те водат никаде.” Пауло Коељо
  7. “Луѓето се толку среќни, колку што ќе му кажат на мозокот да бидат.” Абрахам Линколн