• вто. Мар 21st, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.8

Фев 22, 2021
  1. “Не е товарот тоа што не оптоварува, туку начинот на кој што го носиме” Клајв С. Луис
  2. “Луѓето најчесто го гледаат тоа што сакаат да го видат и го слушаат тоа што сакаат да го слушнат.” Харпер Ли
  3. “Има повеќе во животот од тоа да ја зголемиш неговата брзина.” Махатма Ганди
  4. “Цел живот е експеримент. Колку повеќе експерименти направиме, толку подобро.” Ралф Валдо Емерсон
  5. “Искреност е прва глава во книгата на мудроста.” Томас Џеферсон
  6. “Не можеш да бидеш храбар ако ти се случувале само убави работи.” Мери Тајлер Мур
  7. “Јас не сум тоа што ми се случило, јас сум тоа што сум избрал да бидам.” Карл Густав Јунг