• чет. Мар 30th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.9

Мар 1, 2021
  1. “Промената е закон во животот. Тие коишто гледаат само во минатото и сегашноста, се сигурни дека ќе ја пропуштат иднината.” Џон Ф. Кенеди
  2. “Живеј го животот максимално и фокусирај се на позитивните работи.” Мет Камерон
  3. “Држете ги вашите очи кон ѕвездите и вашите нозе на земјата.” Теодор Рузвелт
  4. “Животот не е прашање на имање добри карти, туку е понекогаш, лошата карта да ја изиграте добро.” Џек Лондон
  5. “Животот добива значење кога станувате мотивирани, си задавате цели и се стремите да ги остварите на незапирлив начин.” Лес Браун
  6. “Го замислувам животот како една добра книга. Колку подалеку стигнеш, толку повеќе има смисла.” Харолд Кушнер
  7. “Постојат 3 константи во животот…промена, избор и принципи.” Стивен Кови