• пет. Мар 31st, 2023

НОВА ВЕЛОСИПЕДСКО-ПЕШАЧКА ПАТЕКА ВО СВЕТИ НИКОЛЕ

Претседателот на Владата Зоран Заев и градоначалникот на Општина Свети Николе Сашо Велковски денеска беа на увид на новата пешачка и велосипедска патека во Општина Свети Николе која веќе е готова и подготвена за користење.

Како што истакна премиерот Заев, станува збор за модерна и урбана зона, која е хортикултурно уредена со зеленило и претставува прекрасно место каде граѓаните ќе можат да се релаксираат.

Велосипедската и пешачка патека, води од Свети Николе до археолошкиот локалитет Билазора во с.Кнежје и е долга околу 2.100 метри.

Како што информираше градоначалникот Велковски, долж патеката се посадени 1.000 садници, поставени се 66 канделабри и повеќе места за одмор.

„Патеката веќе се користи што е потврда дека вакво место за релаксација беше потребно во нашиот град”, рече Велковски.

Целиот текст може да го прочитате тука.