• чет. Мар 30th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.10

Мар 15, 2021
  1. “Верувај дека можеш и веќе си на половина пат.” Теодор Рузвелт
  2. Ако потрошиш премногу време размислувајќи за некоја работа, никогаш нема да ја завршиш.Брус Ли
  3. Животот е планина. Вашата цел да го пронајдете патот, а не да стигнете до врвот.Максим Лагас
  4. Сè изгледа невозможно додека не биде направено.Нелсон Мандела
  5. Песимистот секогаш гледа потешкотија во секоја можност. Оптимистот гледа можност во секоја потешкотија.Винстон Черчил
  6. Не дозволувајте “вчера” да ви одземе голем дел од времето денес.Вил Роџерс
  7. Креативноста е Интелегинција што се забавува.Алберт Ајнштајн