• вто. Мар 28th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.11

Мар 22, 2021
  1. “МУДРИТЕ ЛУЃЕ ЈА РАЗБИРААТ ПОТРЕБАТА ОД КОНСУЛТАЦИЈА СО ЕКСПЕРТИ, САМО БУДАЛИТЕ СЕ УВЕРЕНИ ДЕКА ЗНААТ СЕ.” КЕН ПОАРО
  2. “НАЈДОБРИОТ НАЧИН ДА ЗАПОЧНЕШ Е ДА ПРЕСТАНЕШ ДА ЗБОРУВАШ И ДА ПОЧНЕШ ДА РАБОТИШ.” ВОЛТ ДИЗНИ
  3. “ЌЕ НАУЧИТЕ ПОВЕЌЕ ОД НЕУСПЕХОТ, ОТКОЛКУ ОД УСПЕХОТ. НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА ВЕ СПРЕЧИ. НЕУСПЕХОТ ГО ГРАДИ КАРАКТЕРОТ.” НЕПОЗНАТ
  4. “ЛУЃЕТО КОИ СЕ ДОВОЛНО ЛУДИ ШТО МИСЛАТ ДЕКА МОЖАТ ДА ГО СМЕНАТ СВЕТОТ, СЕ ТИЕ КОИШТО ГО МЕНУВААТ.” РОБ СИЛТАНЕН
  5. “МОЖЕ ДА ИЗГУБИМЕ МНОГУ БИТКИ, НО НЕ СМЕЕМЕ ДА БИДЕМЕ ПОРАЗЕНИ.” МАЈА АНГЕЛУ
  6. “ЧОВЕК КОЈ ИМА САМОДОВЕРДБА, ЈА ДОБИВА ДОВЕРБАТА И ОД ДРУГИТЕ.” ЕВРЕЈСКА ПОГОВОРКА
  7. “ДА ВИДИШ ДЕКА НЕШТО Е ПРАВИЛНО И ДА НЕ ГО НАПРАВИШ Е НЕДОСТИГ НА ХРАБРОСТ.” КОНФУЧИЕ