• вто. Мар 28th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.14

Апр 12, 2021
  1. Секогаш простувај им на непријателите; ништо не ги нервира повеќе од тоа”. Оскар Вајлд
  2. Живот без љубов, е исто како дрво без цветови или плодови”. Халил Џубран
  3. Сите размислуваат да го променат светот, но никој не размислува да се промени себеси”. Лав Н. Толстој
  4. На луѓето не им фали сила, им фали желба”. Виктор Иго
  5. Убавината ќе го спаси светот”. Фјодор Достоевски
  6. Идеја што не е опасна, не вреди да се нарече идеја”. Оскар Вајлд
  7. Имај срце што никогаш не стврднува, карактер што никогаш не се уморува и допир што никогаш не повредува”. Чарлс Дикенс