• сре. Мар 29th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.21

Мај 31, 2021
  1. Кога ќе ги исцрпите сите можности, запомнете го ова, не сте го сториле тоа.” Томас Едисон
  2. Не им ги кажувајте вашите планови на луѓето. Покажете им ги резултатите.” 
  3. Ти не си капка во океанот, ти си целиот океан во капка.” Руми
  4. Подобро е да молчиш и да те сметаат за будала, отколку да ја отвориш устата и да тргнат сите сомнежи.” Марк Твен
  5. Кога ќе ги замените негативните мисли со позитивни, ќе почнете да имате и позитивни резултати.” Вили Нелсон
  6. Проблемот што го имаат повеќе луѓе е што размислуваат со нивните стравови или желби, а не со нивните умови.” Вил Дурант
  7. Душата никогаш не размислува без слика.” Аристотел