• сре. Мар 29th, 2023

НЕДЕЛНИ МУДРИ МИСЛИ БР.22

Јун 11, 2021
  1. “Понекогаш не е доволно да знаеш што значат работите, некогаш треба да знаеш и што не значат.” Боб Дилан
  2. “Единствената невозможна мисија е таа што никогаш не започнува.” Тони Робинс
  3. “Тешко е да се победи човек што никогаш не се предава.” Бејб Рут
  4. “Најдобрите и најубавите работи во светот не можат да се видат, ниту да се допрат. Тие мора да се почувствуваат со срцето.” Хелен Келер
  5. “Најдоброто време за садење на дрво беше пред 20 години. Второто најдобро време за садење на дрво е СЕГА.” Кинеска изрека
  6. Магија е да веруваш во себе. Ако можеш тоа да го направиш, можеш да направиш се.” Јохан Волфганг фон Гете
  7. Луѓето коишто се прашуваат дали чашата е половина празна или половина полна, ја пропуштаат поентата. Чашата може секогаш да се надополни.”