• сре. Мар 29th, 2023

Неделни мудри мисли бр.23

Јун 14, 2021
  1. “Тешките денови се тие што не прават посилни.” Али Рејсман
  2. “Макотрпната работа го победува талентот, кога талентот не работи доволно.” Тим Нотке
  3. “Најдобар начин да си ја цениш работата, е да се замислиш дека немаш работа.” Оскар Вајлд
  4. “Никогаш не престанувај да го даваш најдоброто од себе само затоа што некој не го цени тоа.” 
  5. “Ако работиш на нешто секој ден по малку, ќе завршиш со нешто многу големо.” Кенет Голдсмит
  6. Ако не можаш да правиш големи работи, тогаш прави мали работи на голем начин.” Наполеон Хил
  7. Во секој даден момент од животот треба да имаш сила да кажеш: Нема да заврши вака оваа приказна.