• вто. Мар 28th, 2023

Неделни мудри мисли бр.24

Јун 20, 2021
  1. “Никогаш не ја наведнувај главата! Секогаш држи ја цврсто горе! Погледни го светот директно во очите!” Хелен Келер
  2. “Не можам да го променам правецот на ветрот, но можам да ги прилагодам едрата за секогаш да стигнам до мојата дестинација.” Џими Дин
  3. “Животот е како возење велосипед. За да одржиш баланс, мора постојано да продолжиш да се движиш.” Алберт Ајнштајн
  4. “Никогаш не си премногу стар за да имаш нова цел или да сонуваш нов сон.” К. С. Луис 
  5. “Инспирацијата доаѓа од самиот себе си. Секогаш мора да бидеш позитивен. Кога си позитивен, се случуваат добри нешта.” Дип Рој
  6. Најзалудно потрошен ден е ден без да се насмееш.” Е. Е. Камингс
  7. Мора да правиш работи коишто мислиш дека не можеш да ги направиш. Елеонор Рузвелт