• пон. Јун 5th, 2023

Месец: м.г

  • Home
  • ПОЧНА ТРЕТАТА ФАЗА ОД РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ИНДИРА ГАНДИ ВО ШУТО ОРИЗАРИ

ПОЧНА ТРЕТАТА ФАЗА ОД РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ИНДИРА ГАНДИ ВО ШУТО ОРИЗАРИ

Изјава на Шилегов за реконструкцијата на улицата Индира Ганди Градоначалникот Шилегов денеска одржа прес-конференција во општина Шуто Оризари. Тој изврши увид во градежните работи од третата фаза од реконструкција на…

КАРПОШ 4 ДОБИВА НОВ МААЛСКИ ПАРК

Денеска, започнаа интензивните активности за изведба на новиот маалски парк во населбата Карпош 4, меѓу улиците „Соле Стојчев“ и „Желево’“. Службите на општина Карпош работат на поставување на нов систем…

Почнува реконструкцијата на скверот зад ТЦ „Бисер“

Почнуваат подготовките за реализација на основниот проект за хортикултурно и партерно уредување на скверот зад ТЦ „Бисер“.             Проектот опфаќа поплочување на постојната површина со сосема нов и модерен дизајн,…

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАРТЕРОТ КАЈ ПАЗАРЧЕТО ВО КАРПОШ

Започнаа изведбените активности за реконструкција на платото меѓу зградите на улицата „Московска“,  во близина на пазарчето Тафталиџе. Во тек е реконструкција на партерниот дел, кој е со површина од околу…

Ќе се гради одводен систем за отпадни води во населено место Теарце

Министерот Нуредини заедно со градоначалникот на општина Теарце Исен Асани и заменик министерот за правда Агим Нухиу направи обиколка на изведбените работи за изградба на функционален систем за одведување на…

„Пеперутка“- Нова градинка во Стајковци

Зоран Заев, заедно со министерката Шахпаска и градоначалникот на Општина Гази Баба Б. Георгиевски учествуваа на пуштањето во употреба на градинката „Пеперутка“ во Стајковци. Капиталните инвестиции во раниот детски развој…

Ново детско игралиште на улицата „Пандил Шишков“

Општина Аеродром изгради уште едно детско игралиште, овој пат во Стар Аеродром. И ова, како и сите претходно изградени нови и реконструирани детски игралишта, има современи и реквизити што ја…

АЕРОДРОМ ДОБИВА НОВО СООБРАЌАЈНО РЕШЕНИЕ – ПОЧНА ПРОБИВАЊЕТО И ИЗГРАДБАТА НА ВАСКО КАРАНГЕЛЕСКИ

Градоначалникот Шилегов денеска одржа прес-конференција на улицата Васко Карангелески каде што почнаа градежните работи за негова реконструкција и изградба на потегот од булеварот Јане Сандански до булеварот Трета македонска бригада…

МААЛСКИОТ ПАРК ВО „ВЛАДО ТАСЕВСКИ“ (КАРПОШ) СО НОВ ЛИК

Службите на општина Карпош завршија со садењето на нова тревна површина и поставување на систем за наводнување, во урбаната заедница „Владо Тасевски“, спроти хотелот „Карпош“ (долж булеварот „Партизански одреди“). Автоматските…

КЕЈОТ 13 НОЕМВРИ ПОВТОРНО НАЗАД КАЈ ГРАЃАНИТЕ НА СКОПЈЕ, РЕКОНСТРУИРАН, ПОУБАВ И ПОШИРОК

На 58-годишнината од катастрофалниот земјотрес, Кејот 13 Ноември на потегот од градскиот плоштад до булеварот Стив Наумов има целосно ново партерно уредување. Поубав и похуман, Кејот 13 ноември – Како што и…