• пет. Мар 31st, 2023

Неделни мудри мисли бр.26

Јул 7, 2021
  1. “Во себе може да го најдете или најлошиот непријател или најдобриот пријател.” Англиска поговорка
  2. “Проблемите не се стоп-знаци, тие се водичи.” Роберт Шиулер
  3. Живеј како да ќе умреш утре. Учи како да ќе живееш вечно. Махатма Ганди
  4. “Има два начини како да го живеете вашиот живот. Едниот е како да нема чуда. Другиот е како се да е чудо.” Алберт Ајнштајн
  5. “Не е дека не сум успеал. Јас само најдов 10000 начини како не треба да се прави.” Томас А. Едисон
  6. Се што може да си замислите е вистинско.” Пабло Пикасо
  7. Без музика, животот би бил грешка. Фридрих Ниче