• пет. Мар 31st, 2023

Неделни мудри мисли бр.27

Јул 15, 2021
  1. “Победник е сонувач којшто никогаш не се предава.” Нелсон Мандела
  2. “Ако планот не ви функционира, сменете го, но никогаш не ја менувајте целта!”
  3. Не ти треба секогаш план. Понекогаш треба само да дишеш длабоко, да веруваш, да се олабавиш и да видиш што ќе се случи.” Менди Хале
  4. “Храброста е најдобриот квалитет на човекот бидејќи тој квалитет, гарантира за сите останати.” Винстон Черчил
  5. Разликата помеѓу успешните луѓе и останатите не е во недостатокот на сила, ниту пак во недостатокот на знаење, туку е во недостатокот на желба.” Винс Ломбарди
  6. Не грижете се за неуспесите, грижете се за шансите што ги пропуштате кога не се ни обидувате.” Џек Канфилд
  7. Зборувај помалку отколку што знаеш, покажувај помалку отколку што имаш. Вилијам Шекспир