• сре. Мар 29th, 2023

Неделни мудри мисли бр.28

Јул 19, 2021
  1. “Патешествието од 1000 километри, започнува со еден обичен чекор.” Лао Цу
  2. “Можете да бидете или жртва на светот, или авантурист во потрага по богатство. Се зависи од тоа како гледате на животот.” Пауло Коељо
  3. Никогаш немојте да обесхрабрувате некој што постојано има напредок, без разлика колку и да е бавен.” Платон
  4. “Ако не ти се допаѓа нешто, промени го. Ако не можеш да го промениш, промени го твоето однесување. Немој да се жалиш.” Маја Анџелоу
  5. Запомнете, можете да побрзо да вратите милион долари што се украдени, отколку да вратите збор што сте го кажале.” Артур Милер
  6. Не можеш да пливаш кон нови хоризони, се додека не собереш храброст да го изгубиш од вид брегот.” Вилијам Фолкнер
  7. Да бидеш свој во свет којшто постојано се труди да те направи нешто што не си, е најголемото достигнување. Ралф Валдо Емерсон