• чет. Мар 30th, 2023

Уште едно спортско игралиште во Аеродром доби ергономска подлога

Општина Аеродром изврши целосна реконструкција на спортското игралиште што се наоѓа на „Јане Сандански“ во непосредна близина на кулите Џевахир.

Кошаркарското игралиште доби нова ергономска подлога, која покрај естетскиот изглед, им нуди и безбедно спортување и тренинзи како на професионалните спортисти, дечињата, така и на сите љубителите на спортот, воопшто.

Обновени се и кошевите, а има и рефлектори за негово користење во вечерните часови.

Досега ергономска подлога е поставена на голем број отворени спортски игралишта, како и во спортскиот центар „Ново Лисиче“.

„Вложуваме во висококвалитетни и современи услови за спорт и рекреација на жителите. Игралиштата на отворено се особено важни за нашите граѓани, кои покажуваат голем интерес за нивно користење. Спортот е еден од најважните фактори на нашето општество, а Аеродром гордо го носи епитетот – спортска општина“, рече градоначалникот Златко Марин.

Општина Аеродром и во наредниот период продолжува со реконструкција  на спортските и детските игралишта.

Извор Општина Аеродром