• сре. Мар 29th, 2023

Неделни мудри мисли бр.30

Авг 16, 2021
  1. “Запомнете дека нема да бидеме тука засекогаш. Но. добрите мисли, добрите идеи и добрите дела имаат шанса да живеат многу подолго.” Д. Мрида
  2. “Сакај ги сите, верувај на малкумина.” Вилијам Шекспир
  3. Промашуваш 100% од можностите кои не ги користиш.” Вејн Грецки
  4. “Луѓето ќе заборават што сте кажале, ќе заборават што сте направиле, но никогаш нема да заборават како сте направиле да се чуствуваат.” Маја Анџелоу
  5. Ако ги осудуваш луѓето, немаш време да ги сакаш.” Мајка Тереза
  6. Успех е способноста да одиш од неуспех во неуспех без да го изгубиш ентузијазмот.” Сер Винстон Черчил
  7. Животот е како паричка. Можеш да ја потрошиш на се што сакаш, но можеш да ја потрошиш само еднаш. Лилиан Диксон