• вто. Мар 28th, 2023

Неделни мудри мисли бр.32

Авг 20, 2021
  1. “Кога се затвора една врата на среќата, се отвора нова, но ние толку долго гледаме во затворената врата, што не приметуваме дека се отворила нова за нас.” Хелен Келер
  2. “Животот по природа е ризичен. Единствениот поголем ризик што треба да го избегнете по секоја цена е ризикот да не правите ништо.” Денис Вајтли
  3. “Да останеш позитивен не значи дека мора да бидеш среќен цело време. Значи дека дури и во најтешките денови знаеш дека доаѓаат подобри.” 
  4. “Најзначајниот ден во твојот и мојот живот е кога ќе прифатиме целосна одговорност за нашето однесување. Тоа е денот кога целосно созреваме.” Џон Максвел
  5. “Верувам само во едно нешто, моќта на човечката волја.” Сталин
  6. “Биди убав ако можеш, биди паметен ако сакаш, но да бидеш почитуван – тоа е суштината.” Ана Голд
  7. “Без разлика колку мал изгледаш, можеш да водиш поголеми луѓе ако го имаш тоа што тие го немаат.” Мајкл Б. Џонсон