• пет. Мар 24th, 2023

Неделни мудри мисли бр.34

Сеп 1, 2021
  1. “Променете го вашиот живот денес. Не се коцкајте со иднината, делувајте сега, без одложување.” Симон де Бовоар
  2. “Ако самиот не си направиш план за твојот живот, шансите се дека ќе западнеш во нечиј друг план. И погоди што имаат планирано за тебе? Не многу.” Џим Рон
  3. “Не верувам дека треба да бидеш подобар од сите други. Верувам дека треба да бидеш подобар од тоа што некогаш си замислувал дека можеш да бидеш.” Кен Вентури 
  4. “Добро направено е подобро од добро кажано.” Бенџамин Френклин
  5. “Секогаш има место на врвот.” Даниел Вебстер
  6. “Никој не се грижи за тоа колку знаеш, се додека не дознаат колку се грижиш.” Теодор Рузвелт
  7. “Образованието е најмоќното оружје што може да се искористи за да се промени светот.” Нелсон Мандела