• чет. Мар 30th, 2023

Неделни мудри мисли бр.35

Сеп 10, 2021
  1. “Биди причината за нечија насмевка. Биди причината за некој да се чувствува сакано и верувај во добрината на луѓето.” Рој Т. Бенет
  2. “Убави работи се случуваат на оние коишто не престануваат да веруваат, се трудат, учат и се благодарни.” Рој Т. Бенет
  3. “Животот станува полесен и поубав кога го гледаме доброто во другите луѓе.” Рој Т. Бенет 
  4. “Бидете благодарни за се што ви се случува во животот; се е искуство.” Рој Т. Бенет
  5. “Престани да се споредуваш со други луѓе, одбери да бидеш среќен и живеј си го својот живот.” Рој Т. Бенет
  6. “Сте постигнале зрелост кога ќе престанете да се жалите и да барате изговори и ќе почнете да правите промени.” Рој Т. Бенет
  7. “Никогаш не престанувај да сонуваш, никогаш не престанувај да веруваш, никогаш не се предавај, никогаш не престаувај да се трудиш и никогаш не престанувај да учиш.” Рој Т. Бенет