• пет. Мар 31st, 2023

Од среда до недела „Гола месечина“

Tрадиционалниот фестивал на комедијата „Гола месечина“ ќе се одржи по осми пат. Ќе се одржи од 15 септември (среда) до 19 септември (недела). Ќе биде под отворено небо во Спортскиот центар „Ново Лисиче“, во организација на Општина Аеродром и НУ „Театар комедија“.

Фестивалот ќе се одржи според сите утврдени протоколи за организирање манифестации од отворен карактер. Фестивалот на комедијата и годинава ќе биде од ревијален карактер и ќе изостанат претставите од соседството. Целосниот фокус ќе биде ставен врз македонската продукција на комедии. Сите претстави ќе почнуваат во 21:00 часот.

Поради ограничениот број на седишта (200), ќе може да се влегува само со билети (бесплатни). Истите можат да се подигнат од пријавницата на Општина Аеродром од 9:00 до 15:00 часот на денот на секоја претстава. Едно лице може да подигне два билета за една претстава со приложување лична карта, и тоа само доколку поседуваат сертификат за вакцинација.

Во прилог, погледнете ја програмата за годинешното издание на „Гола месечина“:

СРЕДА (15.9.2021) „Грдиот“- НУ „Театар Комедија“ – Скопје (режија: Ирена Стеријовска, играат: Атанас Атанасовски, Валентин Костадиновски, Тони Денковски и Наталија Теодосиева).

ЧЕТВРТОК (16.9.2021) „Чудесна терапија“- НУ „Драмски театар“ – Скопје (режија: Димче Николовски, играат: Соња Стамболџиоска, Маја Вељковиќ Пановска и Предраг Павловски)

ПЕТОК (17.9.2021) „Што е силеџија“- НУ „Театар за деца и младинци“ – Скопје (режија: Хана Миленковска, играат: Никола Наковски, Петар Стојанов, Мики Анчевски, Матеа Јанковска и Ангела Димитрова)

САБОТА (18.9.2021) „Мој Термин“- НУ „Македонски народен театар“ (режија: Синиша Евтимов, играат: Јордан Симонов, Тања Кочовска, Оливер Митковски, Николина Кујача, Александар Микиќ, Сашка Димитровска и Александар Михајловски)

НЕДЕЛА (19.9.2021) „Вообразен болен“- НУЦК „Трајко Прокопиев“ –Куманово (режија: Драгана Гунин, играат: Александра Михајловска, Мирослав Петковиќ, Владанка Димковска, Ангела Стојановска, Давид Илиќ, Марко Трајковиќ, Нина Максимова и Жарко Јовановиќ)

Извор Општина Аеродром