• вто. Мар 28th, 2023

Неделни мудри мисли бр.36

Сеп 17, 2021
  1. “Не ги обвинувај другите. Тоа нема да те направи подобра личност.” Лоли Даскал
  2. “Паметен човек знае како треба да зборува. Мудар човек знае кога треба да молчи.” Рој Т. Бенет
  3. “Насмевката те враќа на прав пат. Насмевката го прави светот поубаво место. Кога ќе ја изгубиш насмевката, го губиш и патот во хаосот на животот.” Рој Т. Бенет 
  4. “Ти си одговорен за твојата среќа; не ти треба дозвола од други луѓе за да бидеш среќен.” Рој Т. Бенет
  5. “Секогаш кога ќе се случи нешто лошо, остани смирен, земи неколку пати длабоко воздух и промени го фокусот на нешто позитивно.” Рој Т. Бенет
  6. “Биди позитивно влијание на животот на другите луѓе.” Рој Т. Бенет
  7. “Потребни се храброст и понизност за да се признаат грешките. Признавањето дека сме згрешиле е храброст, а не слабост.” Рој Т. Бенет