• пет. Мар 31st, 2023

Неделни мудри мисли бр.38

Окт 5, 2021
  1. “Имаш два избори, да го надвладееш стравот или да дозволиш стравот да те надвладее тебе.” Рој Т. Бенет
  2. “Големи цели прават големи луѓе. Луѓето не можат да остварат цел што не била поставена.” Рој Т. Бенет
  3. “Тешко е да го направиш вистинскиот избор, ако се плашиш да одбереш погрешно.” Рој Т. Бенет 
  4. “Треба да верувате во себе. Бидете храбри и превземајте ризици. Не треба се да ви е добро смислено за да напредувате.” Рој Т. Бенет
  5. “Еден збор на охрабрување може да биде доволна мотивација за некој да продолжи со тешкиот предизвик.” Рој Т. Бенет
  6. “Не го трошете времето на лутина, жалење, грижи и завист. Животот е прекраток за да бидете несреќни.” Рој Т. Бенет
  7. “Во секоја трка има еден таков момент. Момент кога или ќе се откажеш или ќе се кажеш: ЈАС МОЖАМ ДА ГО НАПРАВАМ ОВА!”