• вто. Мар 21st, 2023

Неделни мудри мисли бр.41

Ное 8, 2021
  1. “Светот мрази промени, сепак тоа е единственото нешто што носи напредок.” Чарлс Кетеринг
  2. “Многу верувам во среќа; и дознавам дека колку понапорно работам, толку повеќе ја имам.” Томас Џеферсон
  3. “Во денот има 1440 минути. Тоа значи дека дневно, имаме 1440 можности да направиме позитивен импакт.” Лес Браун 
  4. “Има само два дена во годината кога ништо не може да се направи. Едниот е вчера, а другиот е утре. Затоа денес е вистинскиот ден за да сакаш, веруваш, правиш и да живееш.” Далај Лама
  5. “Направи успех од неуспесите. Разочарувањето и неуспехот се две најсигурни отскочни штици за успех.” Дејл Карнеги
  6. “Викенд е, направете нешто за што во иднина ќе си бидете благодарни.” 
  7. “Вие сте похрабри отколку што верувате, посилни отколку што изгледате и попаметни отколку што мислите.” Алан Александар Милн