• вто. Мар 28th, 2023

Неделни мудри мисли бр.42

Ное 8, 2021
  1. “Трагедијата во животот не лежи во неостварувањето на вашата цел. Трагедијата лежи во немањето на цел воопшто.” Бенџамин Мејс
  2. “Успехот си го припишувам на следното: НИКОГАШ НЕМАВ ИЗГОВОРИ.” Флоренс Најтингејл
  3. “Не е важно што имате во животот, туку кого имате во животот.” Маргарет Лоренс 
  4. “За секоја минута помината во лутина, губите 60 секунди среќа.” Ралф Валдо Емерсон
  5. “Прифатете се себеси, сакајте се и продолжете да се движите напред. Ако сакате да летате, ќе мора да се ослободите од товарот што ве влече надоле.” Рој Т. Бенет
  6. “Однесувањето е избор. Среќата е избор. Оптимизот е избор. Добрината е избор. Давањето е избор. Почитувањето е избор. Што и да избереш. изборот кажува за тебе. Избери мудро.” Рој Т. Бенет
  7. “Лоши власти се избрани од добри луѓе коишто не гласале.” Џорџ Нејтан