• саб. Мар 25th, 2023

Неделни мудри мисли бр.43

Ное 8, 2021
  1. “Колку повеќе имаш доверба во себе, толку повеќе веруваш во себе. Колку повеќе веруваш во себе, толку помалку се споредуваш со други.” Рој Т. Бенет
  2. “Дури откога ќе излезете од вашата комфрот зона, ќе почнете да се менувате, да созревате и да се трансформирате.” Рој Т. Бенет
  3. “Не трошете го времето на лутење, жалење, грижење и омраза. Животот е премногу краток за да бидете несреќни.” Рој Т. Бенет 
  4. “Повеќе смеа, помалку грижи. Повеќе сочуство, помалку предрасуди. Повеќе среќа, помалку стрес. Повеќе љубов, помалку омраза.” Рој Т. Бенет
  5. “Не можеш да го контролираш однесувањето на другите, но секогаш можеш да избереш како ќе реагираш.” Рој Т. Бенет
  6. “Успех не е колку високо ќе се искачиш, туку колку ќе имаш позитивно влијание на светот.” Рој Т. Бенет
  7. “Победувањето е забавно, но тие моменти кога ќе допреш до нечиј живот, во позитивна смисла, се подобри.” Тим Хауард