• чет. Мар 30th, 2023

Неделни мудри мисли бр.40

Ное 8, 2021
  1. “Среќата е единственото нешто што се мултиплицира, кога ќе се сподели.” Алберт Швајцер
  2. “Невозможно…е само опција.” Пауло Коељо
  3. “Биди среќен со тоа што го имаш. Биди возбуден за тоа што го сакаш.” Алан Коен 
  4. “Успех е да го добиеш тао што го сакаш. Среќа е да го сакаш тоа што ќе го добиеш.” Дејл Карнеги
  5. “Има само едно нешто што е поболно од учење од сопственото искуство. Тоа е неучење од сопственото искуство.” Арчибалд Меклиш
  6. “Успехот не е финален; неуспехот не е фатален; ХРАБРОСТА ДА СЕ ПРОДОЛЖИ Е ТОА ШТО СЕ БРОИ!!!” Винстон Черчил
  7. “Гласањето е скапоцено. Тоа е најмоќната алатка што ја имеме во едно демократско општество, и мора да ја искористиме.” Џон Луис