• пет. Мар 31st, 2023

Општина Кисела Вода ја реконструира улицата “Пушкинова”

Од утрово на терен се градежни екипи кои работат на улицата “Пушкинова”. Општина Кисела Вода, врши реконструкција на оваа фреквентна улица во чија непосредна близина се наоѓа ООУ “Кирил Пејчиновиќ”.

-Започнавме со гребење на оштетениот асфалт. Потоа тој ќе биде заменет со нов. Ги слушнавме нашите сограѓани кои секојдневно тука минуваат со возилата, движејќи се по дупки и различни оштетувања. Се работи за улица во централното јадро на општината, во близина на основно училиште. Оттука ја зедовме и како приоритетна за реконструкција. Во план ни се и многу други вакви фреквентни сообраќајници-истакна градоначалникот Орце Ѓорѓиевски, кој присуствуваше на почетокот на градежните работи.

Согласно предвидената динамика за работа, целосната реконструкција треба да заврши за 10-тина дена.

Извор