• пет. Мар 31st, 2023

Неделни мудри мисли бр.44

Ное 15, 2021
  1. “Не барај изговори, подобрувај се. Барај почит, а не внимание.” Рој Т. Бенет
  2. “Барај го тоа што е привлечно за твоето срце, а не за твоите очи.” Рој Т. Бенет
  3. “Никогаш не губете ја надежта. Бурите ги прават луѓето посилни и никогаш не траат засекогаш.” Рој Т. Бенет 
  4. “Верувајте во вашиот бесконечен потенцијал. Вашите ограничувања се тие што ќе си ги поставите вие.” Рој Т. Бенет
  5. “Научи како да запалиш свеќа во најтешките моменти на нечиј живот. Биди светлината што им помага на другите да гледаат; тоа го дава најголемото значење на животот.” Рој Т. Бенет
  6. “Немој да дозволиш некој да те повлече толку ниско, што ќе го мразиш.” Аристотел
  7. Желбата да се достигнат ѕвездите е амбициозна. Желбата да допреш до срцата на луѓето е мудра. Маја Анџелоу