• пет. Мар 31st, 2023

Изградба на пешачка и велосипедска патека на кејот на реката Вардар

Бобан Стефковски направи увид на градежните работи за изградба на пешачката и велосипедска патека на кејот на реката Вардар од салонот на Мерцедес во Керамидница кон Јурумлери.

Во тек е изградбата на првата фаза која опфаќа 2 километри патека, со реализација на овој проект ќе се реализира уште едно ветување дадено од градоначалникот.

Кејот на реката Вардар кој е од страна на Општина Гази Баба ќе се уреди и ќе претставува простор за рекреирање на граѓаните.

Извор