• сре. Мар 29th, 2023

Неделни мудри мисли бр.45

Ное 19, 2021
  1. “Никој не може да ти го наруши мирот, освен ако ти не му дозволиш.” Рој Т. Бенет
  2. “Смејте се повеќе. Смеењето може да ве направи вас и тие околу вас среќни.” Рој Т. Бенет
  3. “Соништата не се исполнуваат ако не превземете акција. Најсигурен начин да се исполнат соништата е ако ги живеете.” Рој Т. Бенет 
  4. “Јас не сум во овој свет за да ги исполнам твоите очекувања, а не си ни ти за да ги исполниш моите.” Брус Ли
  5. “Не можеш да промениш некого, но можеш да бидеш причината за некој да се промени.” Рој Т. Бенет
  6. “Храброст е да чувствуваш страв, да не се ослободуваш од стравот и да превземеш акција во лицето на стравот.” Рој Т. Бенет
  7. За да го имаш тоа што никогаш не си го имал, треба да направиш нешто што не си го направил досега. Рој Т. Бенет