• сре. Мар 29th, 2023

Вонредна еколошка инспекција во Гази Баба

Градоначалникот Бобан Стефковски, заедно со инспекциската служба од општината, беа на терен во вечерните часови низ територијата на општината каде најмногу се депонира и согорува отпад. Инспекторите започнуваат со инспекциски надзор во вечерните часови и за време на викендите, се со цел да се превенира и спречи согорувањето и депонирањето на отпад на јавни површини.

– Заштитата на животната средина е на врвот на моите приоритети. Извршителите кои палат, согоруваат или депонираат отпад и на било каков начин ја загадуваат животната средина, ќе се санкционираат согласно Закон за јавна чистота и Закон за управување со отпад, истакна градоначалникот Стефковски.

Извор