• сре. Мар 29th, 2023

Неделни мудри мисли бр.46

Ное 26, 2021
  1. Неуспехот е пречка на патот, а не крај на патот. Учете од несупесите и продолжете да се движите напред.” Рој Т. Бенет
  2. “Престанете да го правите тоа што е лесно. Почнете да го правите тоа што е правилно.” Рој Т. Бенет
  3. “Многу луѓе ги живеат своите животи за “еден ден”. Ги ставаат сништата на пауза, чекајќи го вистинскиот момент, не знаејќи дека тој ден може никогаш да не дојде” Антон Мартен 
  4. “За да научите нешто ново, мора да почнете да пробувате нови работи и да не се плашите да погрешите.” Рој Т. Бенет
  5. “Сонувајте ги вашите сништа, остварувајте ги вашите цели. Вашето патување е единствено и уникатно.” Рој Т. Бенет
  6. “Животот не учи дека вистинскиот пат е многу ретко лесен.” Рој Т. Бенет
  7. Неуспесите се скалила коишто треба да ги искачиме за да стигнеме до успехот. Рој Т. Бенет