• пон. Јун 5th, 2023

Месец: м.г

  • Home
  • Предновогодишни мудри мисли

Предновогодишни мудри мисли

“Кога ќе го достигнете крајот на вашето јаже, заврзете чвор и држете се.” Френклин Д. Рузвелт “Не се жалете и не се објаснувајте. Одолејте на искушението да се браните себеси…

По Нова година конечно почнува уредувањето на Луна паркот

По Нова година ќе започне уредувањето на новиот Луна парк. Ќе се пристапи кон монтирање на реквизитите кои се веќе набавени и ќе се вклопат и во новата проектна документација,…

Пуштена во употреба жичницата до врвот на Водно

Од денеска повторно е во функција жичницата до врвот на Водно. -Изминатиов период се завршени сите неопходни процедури за пуштање на жичницата  во функција од технички и безбедносен аспект.  Во…

Бесплатен паркинг во Центар за новогодишните и божиќните празници

Паркирањето во Општина Центар за време на новогодишните и божиќните празници ќе биде бесплатно за сите граѓани на Р.С.М. Согласно Одлуката на претпријатието, на 31.12.2021 година (петок) отворените и затворените…

100 прочистувачи за воздух за сите занимални во сите градинки во Центар

Во период кога загаденоста на воздухот се мери и над 100 микрограми на метар кубен, Општина Центар доставува 100 прочистувачи за воздух за сите занимални во сите градинки во општината.…

УСВОЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ ЗА 2022 ГОДИНА

Во рамки на третата седница на Советот која се одржа денеска во просториите на Кинотеката на РСМ,  беа разгледувани 33 предлог – точки кои се најдоа на дневниот ред пред…

ОХРИД КАКО ОД БАЈКИТЕ

Охрид заблеска во Новогодишниот сјај. За украсувањето на централното градско подрачје преку јавен повик ангажирана беше фирмата „Металват. Украсени се улиците „Македонија“ и „Македонски Просветители“, градскиот кеј и градскиот плоштад…

Посадени нови 2.000 м2 зелени површини

Поволните климатски услови службите на општина Ѓорче Петров ги искористија за ревитализација и подигање на над 2.000 м2 зелени површини комплетно опремени со ситеми за наводнување со прскалки и нови…

ЕКО-ЕЛКА на ООУ ,,Гоце Делчев“- н. Илинден

Во пресрет на новогодишните празници учениците од основното училиште ,,Гоце Делчев’’ од населба Илинден изработија Еко-елка од пластични шишиња. За изработка на оваа елка со висина 3 m и дијаметар…

6,5 тони смет се исчистени од дворот на Градежниот факултет

Во текот на вчерашниот и денешниот ден службите за одржување на хигиената во Општина Центар собраа 6,5 тони парчиња искршена пластика, хартија, суви лисја и гранки од дворот на Градежниот…