• пет. Мар 31st, 2023

Неделни мудри мисли бр.47

Дек 10, 2021
  1. “Секој предизивик со којшто ќе се соочите денес, ќе ве направи посилни утре. Предизвиците во животот се наменети да ве направат подобри, а не поогорчени.” Рој Т. Бенет
  2. “Најбрзиот начин да стекнеш самодоверба е да го надминеш стравот.” Рој Т. Бенет
  3. “Го правите светот подобро место за живеење со тоа што секојдневно се подобрувате за да станете вашата најдобра верзија.” Рој Т. Бенет 
  4. “Нивото на успех што ќе го достигнете ќе биде директно пропорционално со трудот што ќе го вложите.” Рој Т. Бенет
  5. “Сите имаме негативни мисли од време на време, но можеме да одбереме да не се навраќаме на нив и да не им дозволиме да не контролираат.” Рој Т. Бенет
  6. “Луѓето се успешни бидејќи мислат и се однесуваат како успешни луѓе.” Рој Т. Бенет
  7. Креирајте ги вашите чуда; правете го тоа што мислите дека не можете да го направите. Рој Т. Бенет