• сре. Мар 29th, 2023

Aкција за собирање кабаст отпад

Во рамки на акцијата за собирање кабаст отпад од руралниот дел од општината, во депонијата “Дрисла” депонирани се 7,85 тони кабаст отпад.

Ова досега е најуспешната акција за одлагање на отпадот во изминатите години во руралниот дел на општината.

Апелираме до граѓаните да постапуваат совесно со својот отпад и да ја заштитат животната средина.

Извор