• пет. Мар 31st, 2023

Доделување на Решенија за субвенции за инвертер клима уреди

Денес доделивме 32 решенија за субвенции на граѓаните за инвертер клима уреди од подрачјето на општина Гази Баба.

За 2021 година, во буџетот беа предвидени 1.500.000 денари за оваа намена, додека за 2022 година ги зголемуваме средствата на 3.000.000 денари. Нашиот фокус останува заштитата на животната средина и намалување на загадувањето.

Извор