• сре. Мар 29th, 2023

Неделни мудри мисли бр.49

Дек 17, 2021
  1. “Наместо да се грижите за тоа што не можете да го контролирате, насочете ја вашата енергија на нешто што може да го направите.” Рој Т. Бенет
  2. “Благодарните луѓе се среќни луѓе. Колку повеќе работи има за кои сте благодарни, толку посреќни ќе бидете.” Рој Т. Бенет
  3. “Ако игнорирате негативна мисла, може да се замени со позитивна.” Френк Соненберг
  4. “Бидете толку позитивни, што негативните луѓе нема да можат да поднесат да бидат околу вас.” Германи Кент
  5. “Не ги обвинувајте другите. Тоа нема да ве направи подобра личност.” Лоли Даскал
  6. “Немојте да си ги поставувате целите според тоа што другите мислат дека е важно.” Лоли Даскал
  7. Фокусирајте се на тоа колку далеку сте стигнале вие во животот, а не на успесите на другите луѓе. Лоли Даскал