• сре. Мар 29th, 2023

Предновогодишни мудри мисли

Дек 30, 2021
  1. “Кога ќе го достигнете крајот на вашето јаже, заврзете чвор и држете се.” Френклин Д. Рузвелт
  2. “Не се жалете и не се објаснувајте. Одолејте на искушението да се браните себеси или да наоѓате изговори.” Брајан Трејси
  3. “Ако компромизирате со вашите основни вредности, нема да стигнете никаде.” Рој Т. Бенет
  4. “Вежбајте го мозокот да мисли позитивно; да гледате добро во секоја ситуација и да ја гледате добрата страна на секој настан.” Рој Т. Бенет
  5. Не е важно колку пати ќе паднете. Важно е секогаш да станете еден пат повеќе отколку што сте паднале.” Рој Т. Бенет