• чет. Мар 30th, 2023

Месец: м.г

  • Home
  • Градски паркинг ја намали цената, со системски мерки ќе го решаваме сообраќајниот хаос во Скопје

Градски паркинг ја намали цената, со системски мерки ќе го решаваме сообраќајниот хаос во Скопје

Денеска градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, на прес- конференција презентираше реализирани активности кои  беа ветени за првите  82 дена од мандатот, и притоа  се осврна и на ветувањето за…

Реализиравме се што беше ветено за 82 дена и покрај секојдневните напади и саботажи

На денешната прес-конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, ги презентираше сите ветени и реализирани ветувања од нејзината предизборна кампања. Реализацијата на сите ветувања во рок од 82 дена е…

Над 150 диви депонии на територијата на Скопје се исчистени, продолжуваме да постапуваме по пријави и со казни за загадувачите

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, на денешната прес- конференција даде отчет за реализираните проекти кои се дел од нејзината програма за првите 82 дена од градоначалнички мандат. За еден…

Град Скопје формираше Еко совет кој ќе работи во насока на зголемување на зелени површини

Градоначалничката  на  Град  Скопје,  Данела  Арсовска,  на  денешниот  отчет  за реализираните ветувања  за  првите 82 дена,  истакна дека  за  да  се  изнајдат вистински системски решенија за решавање на големиот број…

Неделни мудри мисли бр.53

“Престанете да бидете затвореник на вашето минато. Станете архитект на вашата иднина.” Робин Шарма “Ако не верувате во себе, тогаш никој друг нема да верува во вас.” Хилари Давеј “Подобро е да…

Неделни мудри мисли бр.52

“Никој не може да ве натера да бидете љубоморни, лути, одмаздољубиви или алчни; освен ако вие не го дозволите тоа.” Наполеон Хил “Трпение, упорност и многу пот прават непобедлива комбинација за…

ЗАПОЧНА СЕИДБАТА НА ЛЕТНИОТ РАСАД

Во производните погони на Флораком ДООЕЛ, започнаа подготовките за производство на летниот расад, чии цветови ќе ги красат цветните леи низ јавните зелени површини во градот. Отпочнувајќи со сеење на…

Употребата на кеси за носење стоки драстично е намалена

На денешниот брифинг за новинари, министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини ги информираше медиумите за првичните сознанија за ефектите од воведувањето на мерката за забрана на пуштање…

Градоначалникот Ѓорѓиевски на средба со директорот на ЈП Паркови и зеленило, Ангеле Сотировски

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски, денес оствари средба со директорот на ЈП Паркови и зеленило, Ангеле Сотировски. На средбата во Општина Кисела Вода, на која присуствуваа и претставници од неколку сектори во…

Координативен состанок на Арсовска и Ѓорѓиевски за проблемите под надлежност на Град Скопје

Раководствата на Општина Кисела Вода и на Град Скопје денес одржаа координативен состанок заедно со претставници на јавните претпријатија и секторите при Градот од една страна и претставници на урбаните…