• вто. Мар 28th, 2023

365 ДЕНА АЕРОДРОМ ЗА ВАС

Општина Аеродром со порака за граѓаните уште на почетокот на оваа година. Прочитајте ја подолу објавата од Општината за социјалните мрежи.

“На првиот ден од првата работна недела во 2022 година би сакале да испратиме порака до аеродромци дека Општина Аеродром ќе им биде на располагање 365 дена во годината.

Градоначалникот Тимчо Муцунски придружуван од претседателот на Советот, Дејан Митески и вработените во Општина Аеродром почнаа со работа на терен и ставија акцент на неколку клучни полиња на кои со големо внимание ќе се посветиме во годината пред нас.

May be an image of 6 people, people standing, people walking and outdoors

Заедно со сезонските работници беа посетени неколку локации во Горно Лисиче и населбата Лисиче од каде што градоначалникот Муцунски ја испрати пораката дека останува посветен на заложбата за чист и зелен Аеродром. Нашата општина ќе се чисти секој ден од годината. Го опфаќаме секое место, секоја улица, го решаваме проблемот со дивите депонии и редовно ќе ги одржуваме сите јавни површини со цел враќање на сјајот на општината.

Дваесет и две дрвја беа засадени кај „Ентернет“ во близина на трговскиот центар „Бисер“. Со оваа симболична бројка на стартот на 2022 година, Општината ја испраќа пораката дека останува посветена на создавање нови зелени површини и заштита и грижа на животната средина.

Во новата година ќе бидат завршени сите проекти започнати во изминатиот период, а ќе се вложува во сите области и ќе се почнат нови капитални проекти. Општина Аеродром продолжува и во 2022 година секој ден да се грижи за секој жител подеднакво, да создава подобро утре и подобра иднина!”

Извор