• пет. Мар 31st, 2023

Новогодишни и божиќни мудри мисли за почеток на 2022

Јан 14, 2022
  1. “На секој човек му треба пасија. Тоа е тоа што го одржува животот интересен. Ако живеете без пасија, може да поминете низ животот без да оставите трага.” Бети Вајт
  2. “Немојте да живеете една иста година 75 пати и да го наречете тоа живот.” Робин Шарма
  3. “Ако се водиме според -око за око-, само ќе го направиме цел свет слеп.” Махатма Ганди
  4. “Запомнете засекогаш дека вие сте апсолутно уникатни. Исто како и секој друг.” Маргарет Мид
  5. Среќа е кога тоа што го мислите, тоа што го зборувате и тоа што го правите е во хармонија.” Махатма Ганди
  6. “Ако не можете да правите големи работи, тогаш правете мали работи, но на голем начин.” Наполеон Хил
  7. “Кога вашите желби се доволно силни, ќе помислите дека поседувате супер моќи за да ги остварите.” Наполеон Хил
  8. “Тој што ќе ги преброди своите стравови, ќе биде вистински слободен.” Аристотел
  9. “Луѓето ректо успеваат, освен ако се забавуваат и уживаат во тоа што го работат.” Дејл Карнеги