• сре. Мар 29th, 2023

Неделни мудри мисли бр.51

Јан 17, 2022
  1. “Може да трчаме, да одиме, да се сопнуваме, да возиме или да летаме, но никогаш не смееме да ја заборавиме причината за нашето патување, или да пропуштиме шанса за да видиме виножито по пат.” Глорија Гејтер
  2. “Напорната работа не поминува незабележана, еден ден наградата ќе стигне” Алан Руфус
  3. “Може да бидете повредени ако сакате премногу, но ќе живеете во мизерија доколку сакате премалку.” Наполеон Хил
  4. “Поголемиот број на таканаречените неуспеси се само моментални порази.” Наполеон Хил
  5. Желбата поддржана од вербата не ги познава зборот невозможно.” Наполеон Хил
  6. “Мора да бидете сигурни во себе, пред да освоите било каква награда.” Наполеон Хил
  7. “Поминува од прилика половина од вашиот живот, додека да сфатите дека животот е проект “НАПРАВИ САМ”.” Наполеон Хил