• пет. Мар 31st, 2023

Неделни мудри мисли бр.52

Јан 31, 2022
  1. “Никој не може да ве натера да бидете љубоморни, лути, одмаздољубиви или алчни; освен ако вие не го дозволите тоа.” Наполеон Хил
  2. “Трпение, упорност и многу пот прават непобедлива комбинација за успех.” Наполеон Хил
  3. “Успехот не бара објаснување. Неуспехот не дозволува алиби.” Наполеон Хил
  4. “Треба да разберете дека не можете да имате во исто време и верба и страв; може да го имате или едното или другото.” Наполеон Хил
  5. Многу луѓе го достигнале нивниот најголем успех само еден чекор по нивниот најголем неуспех.” Наполеон Хил
  6. “Ако ти влијае мислењето на другите, тогаш нема да можеш да имаш своја желба.” Наполеон Хил
  7. “Најсигурно е дека никогаш нема да завршиш нешто, доколку не го почнеп. Најтешкиот дел од секоја работа е да се започне.” Наполеон Хил